Triggerpistehieronta - Turku

Triggerpistehieronnalla tehokasta kivunlievitystä

Triggerpistehieronnassa käsitellään lihasten kipupisteitä. Triggerpiste on lihaksessa esiintyvä nuppineulanpään kokoinen kipupiste, joka säteilee kipua joko samalle tai joskus pitkällekin pisteestä ulottuvalle alueelle. Esimerkiksi lapaluuta ympäröivät lihakset voivat säteillä käsiin aiheuttaen puutumista ja särkyä. Triggerpisteet voivat myös aiheuttaa nivelten liikelaajuuksien rajoittumista ja lihasheikkoutta.

Mistä triggerkivut aiheutuvat

Triggerkivut aiheutuvat yleensä monien tekijöiden yhteisvaikutuksesta, kuten ylirasituksesta, ryhtivirheestä tai kylmästä ja vedosta. Myös stressi voi edistää kipujen syntymistä, samoin triggerpisteet voivat itse synnyttää uusia triggerkipuja. Kaikkiin kehon lihaksiin voi muodostua triggerpisteitä. Ne voivat aktivoitua äkillisesti tai muodostua hiljalleen ajan myötä.

Triggerpisteiden hoito

Triggerpistehieronta on osin perinteistä klassista hierontaa ja osin triggerpisteiden käsittelyä eli akupainantaa. Triggerpisteiden hoidon tarkoitus on saada kipupiste laukeamaan ja sen aiheuttama kipu lieventymään. Myös kipupisteen syntymisen syy on selvitettävä, jotta vaiva ei uusiutuisi. Näin kehoa hoidetaan kokonaisvaltaisesti tutkimalla mahdolliset niveljäykkyydet, lihaskireydet, liikerajoitukset ja muut tekijät, jotka voivat vaikuttaa triggerpisteiden syntymiseen.

Triggerpistehoito sopii myös tilanteisiin, joissa lihas ei siedä hieronnan otteita.

Ota yhteyttä ja kysy lisää hoidosta!