Muut hoidot

Kylmähoito, lämpöhoito ja sähköhoito - Turku

Käytän hoitomuotoina myös lämpö- ja kylmähoitoa, sekä sähköhoitoa. Hoidot tehdään aina tapauskohtaisesti potilaan ja hoidettavan vaivan mukaan.

  • Kylmähoito: Kylmähoidossa käytän kylmägeelipusseja. Paikallisesti käytettynä kylmähoito lievittää kipua ja kuumotusta, sekä rauhoittaa tulehdusta. Kipua lievittävä vaikutus syntyy kylmän aiheuttamasta verisuonten supistumisesta ja tuntohermojen puutumisesta. Kylmähoito sopii hyvin esimerkiksi rasitusvammojen hoitoon.

  • Lämpöhoito: Lämpöhoito tehdään parafiinipusseilla, jotka lievittävät kipua, vähentävät paikallista lihasjännitystä, rentouttavat ja parantavat verenkiertoa. Lämpöhoitoa voidaan käyttää myös liikehoidon esihoitona, sillä lämpö parantaa sidekudoksen venyvyyttä ja helpottaa lihasten sekä nivelten käsittelyä.

  • Sähköhoito: Sähköhoito tarkoittaa elektrodeilla tehtävää sähköistä stimulaatiota. Sähköhoitoa käytetään kiputilojen lievittämiseen, ääreisverenkierron vilkastuttamiseen ja turvotuksen laskemiseen. Sähkö sopii erinomaisesti arkaan lihakseen silloin, kun lihasta ei voida kivun vuoksi käsitellä muutoin.

Ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä sinulle sopiva hoitomuoto.

Ota yhteyttä, soita tai lähetä sähköpostia!