Faskiahieronta - Turku

Lihaskalvohieronta sopii monenlaiseen vaivaan

Faskiahoito sopii erityisen hyvin niille, joilla on leposärkyä, jännerappeutumia, nivelsideongelmia ja rasituskipuja. Hoito sopii krooniseen niska-, jalka- ja käsikipuun kuin esimerkiksi aktiivisen liikkumisen tuomiin jännitystiloihin. Faskia-käsittely kohdistuu lihasta ympäröiviin kalvoihin, kun taas perushierontakäsittely kohdistuu suoraan lihaksiin.   

Mitä faskia sitten on?

Faskia on sidekudoskalvoa, joka ympäröil ihasta, lihasryhmää, hermoja ja verisuonia. Faskiaa on koko kehossamme pitkinä ketjuina, ja usein hoidettava piste voi löytyä kaukaakin oireilevasta alueesta. Esimerkiksi kivuliaan akillesjänteen hierontaan voi auttaa polven, pakaran ja jopa selän alueen faskiapisteiden hieronta. Hoitaja kartoittaa kehosi ongelma-alueet niin haastattelun, liiketestien kuin käsin tunnustelemalla.

Mitä faskia-käsittelyssä tapahtuu?

Faskia-käsittely on lihaskalvohierontaa, jonka tarkoituksena on kitkan, venytyksen ja lämmön avulla rikkoa syntyneitä kiinnikkeitä. Kiinnikkeet ja kiristykset ovat usein seurausta rasitusvammasta, arpeumista, skolioosista tai huonosta ryhdistä. Käsittelyssä käytän usein apuvälineitä, jotka hierovat faskiaa auki. Parhaimman hyödyn saat, kun hoito toteutetaan sarjana parin, kolmen viikon aikana. Yhdessä omaharjoittelun ja käsittelyn kanssa, faskian hoitoon saadaan paras lopputulos.

Mitä vaikutuksia faskiahieronnalla on?

  • Poistaa leposärkyä
  • Liikelaajuudesta tulee kivuttomampaa
  • Tasapainottaa lihasepätasapainoa
  • Poistaa painelukipuarkuutta
  • Poistaa syntyneitä kiinnikkeitä
  • Vähentää turvotusta

Miksi faskia "kiristyy"? Voiko kiinnikkeiden muodostumista estää?

Monenlaiset seikat voivat aiheuttaa faskiaan kiristyksiä ja jumeja. Perintötekijät, ravinto ja elinympäristö muokkaavat kalvoja sellaisiksi kuin ne ovat. Myös ikääntyminen näkyy faskiassa. Parasta lääkettä faskialle on kuitenkin liike, sillä se pitää faskian liukumiskyvyn kehossamme hyvänä. Jo syntyneiden kiinnikkeiden hoitoon auttaa hieronta.

Varaa aikasi saman tien!

Osteopaatti Olli Orpana palvelee Sinua Turun Keskustassa, Brahenkadulla. Katso tarkemmat yhteystietoni, soita tai lähetä viestiä!

Faskiahieronnan yhteydessä annan asiakkailleni myös vinkkejä omatoimiseen kotihoitoon.


Soita ja varaa aika faskiakäsittelyyn!